Declaratia de confidentialitate

Declarație de confidențialitate privind protecția și prelucrarea datelor cu caracter personal aplicată pe site-ul SOLDEC-SHOP.RO

Vă invităm să vă informați cu privire la politica noastră de confidențialitate care include scopurile noastre cu caracter comercial. Dacă aveți alte întrebări suplimentare despre accesarea sau corectarea datelor personale vă rugam să ne contactați.

1. Normative legislative și scopul colectării datelor

SC SOLDEC SRL în calitate de deținător și operator al site-ului SOLDEC-SHOP.RO numit în continuare "PROPRIETAR", se conformează normativelor regulamentului GDPR (Regulamentul General pentru Protecția Datelor) în colectarea și procesarea datelor cu caracter personal de la vizitatorii site-ului mai sus menționat, numiți în continuare "UTILIZATORI / UTILIZATOR".

Prin "regulament" se înțelege legea uniformă la nivel european la care face referire, iar prin date se înțeleg datele personale ale utilizatorilor. GDPR trebuie respectat de orice persoană juridică care comercializează produse sau servicii persoanelor cetățeni ai UE. Mai multe informații despre regulamentul GDPR puteți afla de pe pagina http://www.dataprotection.ro/ sau de pe portalul european https://www.eugdpr.org/.

Scopul colectării datelor este realizarea legală a procesului de cumpărare și livrarea comenzii. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator în scopul livrării produselor și sunt comunicate numai de către utilizator. Procesarea datelor cu caracter personal prin intermediul site-ului numeclient.ro, se realizează:
- în scopul confirmării plăților și emiterii de documente fiscale (facturare)
- în scopul livrării produselor comandate de pe site
- în scopul comunicării unei oferte comerciale cu privire la produse, către utilizatorii care au solicitat explicit această ofertă comercială prin intermediul formularelor de cerere informații prezente pe site;
- pentru trimiterea de newsletter-e și/sau informări periodice, prin e-mail, dar numai cu acordul suplimentar și explicit pentru această acțiune;

2. Date cu caracter personal, consimțământ, procesare

Datele considerate cu caracter personal colectate pe acest site sunt: nume și/sau prenume, număr de telefon, serie și număr CI, adresă, localitate, adresă de email, numele companiei pe care utilizatorul o reprezintă, adresă IP. Prin completarea datelor și efectuarea acțiunilor de bifare explicită a căsuţelor de confirmare, utilizatorul şi-a dat un consimţământ liber exprimat, informat și direcționat către prezenta declarație de confidențialitate. Atunci când se prevede necesitatea acceptului explicit vă va fi prezentat un buton / control care să vă ofere posibilitatea de a vă exprima acordul sau refuzul în mod corespunzător.
Consimțământul nu este o precondiţie pentru stabilirea unei relații comerciale și nu creează nici un fel de obligații contractuale.

3. Stocarea și utilizarea datelor cu caracter personal, confidențialitate

Acest magazin online este securizat HTTPS în transferul informației dintre server și utilizatori. Serverul îndeplinește toate condițiile de securitate adecvate, iar conform legii găzduirea datelor se face într-o țară care are un regim de protecție adecvat din Uniunea Europeană sau alte state unde acest nivel este recunoscut, inclusiv firmele din SUA. Datele transmise prin email pot fi stocate conform legislației în vigoare de terțe părți precum furnizorii de legături internet, rețele locale, servici de găzduire email, etc.
Datele cu caracter personal colectate prin intermediul acestui site pot fi stocate și în sisteme informatice interne deținute de proprietar pentru îndeplinea unor obligații legale / contractuale (facturare, urmărire plăți, livrare, garanție, etc). Proprietarul se obligă la gestionarea datelor stocate în condiții de siguranță și numai pentru scopurile comerciale specificate.
SC SOLDEC SRL poate furniza anumite date cu caracter personal colectate prin intermediul acestui site, altor operatori (furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plată/bancare) cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în baza unui angajament de confidențialitate din partea acestora și numai în scopurile menționate prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare.

4. Ştergere date cu caracter personal

Prin intermediul panoului de client al magazinului, utilizatorul are posibilitatea de “a fi uitat” prin ștergerea contului și a tuturor datelor personale, istoric, comenzi. Datele existente în facturi nu pot fi șterse din documentele fiscale deja emise. Fiecare comunicare de tip newsletter și/sau informare periodică prin e-mail pentru care utilizatorul și-a exprimat în prealabil acceptul, este însoțită de posibilitatea explicită pentru dezabonare și ștergerea datelor personale folosite în acest tip de comunicare. Conform Legii nr. 677/2001 utilizatorul beneficiază de dreptul de acces, intervenție asupra datelor, dreptul de solicita ștergerea tuturor datelor cu caracter personal din sisteme informatice interne deținute de proprietar, iar în acest sens vă puteți adresa cu o cerere scrisă către SC SOLDEC SRL.

5. Politica Cookies

"Cookie" este denumit un fișier text pe care un site îl plasează pe dispozitivul utilizatorului cu scopul de a colecta informații despre activitățile pe site sau pentru facilitarea anumitor funcții din site. Acest site folosește cookie-uri de la terțe părți pentru a personaliza conținut și anunțuri, pentru marketing online bazat pe comportamentul vizitatorilor și pentru a analiza traficul. Prin folosirea cookie-urilor se urmăreşte furnizarea unei experiențe cât mai bună de navigare și anunțuri publicitare adaptate nevoilor și interesului fiecărui vizitator.
Cookie-urile folosite pe acest site provin de la terţe servicii precum: Google, Facebook, DoubleClick, Trafic.ro, Majestic Seo, Hotjar, SEOmonitor, Cpanel.
Cum puteți controla cookie-urile?
Puteți controla şi/sau șterge cookie-urile după cum doriți – pentru detalii, consultați site-ul aboutcookies.org. Puteți șterge toate cookie-urile din calculatorul dumneavoastră și puteți seta majoritatea browser-elor să blocheze plasarea acestora. Dacă faceți acest lucru, este posibil să fiți nevoit să setați manual unele preferințe, de fiecare dată când vizitați site-ul. De asemenea, s-ar putea ca unele servicii sau opțiuni să nu funcționeze.

6. Modificări privind declarația de confidențialitate și a politicilor aferente

SC SOLDEC SRL poate schimba declarația și politicile de confidențialitate din când în când și încurajează utilizatorii să verifice această pagină. Continuarea utilizării site-ului SOLDEC-SHOP.RO după orice modificare în Declarația de Confidențialitate va reprezenta acceptul dumneavoastră tacit.

Soldec on Facebook Soldec on Google+ Soldec Blog